CoronaNieuws

 • CoronaNieuws

Laatste nieuws rond Corona en voetbal


UPDATE 13/10:

VOETBAL VLAANDEREN LEGT COMPETITIE SENIORES STIL MAAR LAAT JEUGD VERDER VOETBALLEN

Het Bestuur van Voetbal Vlaanderen nam kennis van de genomen beslissing om binnen de sportsector over te gaan van code geel naar code oranje.

Het Bestuur besliste in zitting van 13 oktober na lang beraad, rekening houdende met de mogelijkheden voor onze clubs inzake de praktische organisatie, als volgt:

Jeugdcompetities U6 tot en met U17, gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal worden verder georganiseerd.
Het competitievoetbal seniores stijgen en dalen van 2de afdeling tot en met 4de provinciale, evenals het senioresvoetbal recreatief wordt voor onbepaalde tijd stilgelegd, evenals de competities U19, U21 en de reserven.
Gezien enkel zeer gelimiteerd gebruik van de kleedkamers mogelijk blijft zullen ook jeugdwedstrijden met veel flexibiliteit kunnen worden uitgesteld. Clubs die met hun seniores willen blijven trainen en/of vriendschappelijke wedstrijden spelen kunnen dit best in eigen omgeving blijven aanbieden.

Voetbal Vlaanderen doet een oproep aan al haar clubs en leden om in deze moeilijke tijden al het nodige te doen om zo goed mogelijk met deze omstandigheden om te gaan. Voor toekomstige aanpassingen in de ene of de andere richting zal het Bestuur van Voetbal Vlaanderen nieuwe besluiten nemen. Wij vragen begrip voor de uitzonderlijke situatie en zeer moeilijke beslissing.


 • UPDATE 22/8 :


  Beste spelers, ouders, trainers en supporters van OG Vorselaar,


  Na ruim 5 maanden, is er opnieuw goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij onze club. Na het hernemen van de trainingen, kunnen we vanaf volgende week ook weer volop starten met het organiseren van wedstrijden, vriendschappelijk en competitie ! Een mooi cadeau.


  Maar zoals vele dingen, is ook voetbal op dit moment niet meer zoals het daarvoor was en zullen een aantal zaken anders georganiseerd worden, met als enig doel jullie gezondheid te garanderen én ervoor te zorgen dat we kunnen blijven voetballen op OG Vorselaar.


  De afgelopen tijd is een heel team vrijwilligers in de club hard aan de slag gegaan om alle nodige zaken op orde te zetten. Dat is een verplichting, opgelegd door overheid en Voetbal Vlaanderen. Ons dossier is nu rond en wordt voorgelegd bij de Gemeente Vorselaar.  Het volledig uitgewerkte protocol kan je hier vinden:  Corona-protocol OG Vorselaar.pdf   en  Corona-protocol-OG-Vorselaar-bij-besmetting.pdf

  • Binnen de omheining van de club zal je looppaden aangeduid zien met “verkeersborden” en nadarhekken. Op die manier vermijden zo veel mogelijk kruisingen van mensen. Volg die borden en aanwijzingen, ook als je daardoor al eens wat extra afstand moet afleggen !
  • Drukke punten moeten vermeden worden. Voor ons is dat zeker de inkom van de terreinen. Daarom zullen vanaf nu de OG Vorselaar ploegen, zowel die thuis spelen als die verzamelen voor vertrek op verplaatsing, samenkomen aan de kleedkamers van de Evenementenhal en ook daar altijd omkleden (uitzondering seniors). Bezoekende ploegen worden op de parking ontvangen en over de parking afgeleid naar A en B kleedkamers. Ouders/supporters gaan meteen naar de inkom.
  • Ook onze tribunes zien er anders uit. De zittribune gaat groen gemarkeerde zitplaatsen hebben, waar je mag zitten en niet op de andere plaatsen. Een “gezinsbubbel” kan natuurlijk nog wel bij elkaar gaan zitten, gebruik daar je gezond verstand. De grote staantribune van het A veld en staanplaatsen aan het B-veld gaan gecompartimenteerd zijn in bubbels met tussenafstanden (via nadars).
  • Onze kantine valt onder de horeca-maatregelen. Je zal zien dat de tafels verkleind zijn en veel verder uit elkaar staan. Iedereen is verplicht zittend te consumeren en bediening zal voorzien worden in de opstartfase. De capaciteit van de kantine zal daardoor behoorlijk zakken, tot ongeveer 100 mensen. Als je ziet dat de tafels bezet zijn, zal je niet meer in de kantine kunnen blijven en moet je naar buiten ! We hebben wel een mooi alternatief, nl. tussen A en B veld wordt er een tijdelijke (tent) kantine opgesteld met drankstand zodat we toch iedereen kunnen voorzien van een drankje voor, tijdens en na de match.
  • Op 20 augustus heeft de Veiligheidsraad terug toestemming gegeven om tot 400 supporters te gaan op outdoor sportevenementen. De verdubbeling van 200 naar 400 mensen, maakt dat we niet meer tegen deze limieten gaan aanlopen, noch bij jeugd/reserven noch bij Eerste Ploeg wedstrijden. Er is dus op dit ogenblik geen systeem van bezoekersmanagement of pre-registratie nodig, al hebben we dat wel achter de hand mocht het later op het seizoen toch terug nodig zijn. Wel verplicht is een individuele registratie voor supporters met naam/voornaam en mail of mobiel nummer (vanaf 12 jaar).
  • Zaterdagen zijn piekdagen op OG Vorselaar met wedstrijden tussen 9.30u en 17.00u. Meestal staan er een tiental wedstrijden gepland met meer dan 200 spelers. Om alles wat in goede banen te leiden en de druk op de site, kleedkamers, kantine beheersbaar te houden, zullen er geregeld matchen verplaatst gaan worden naar ofwel de (mid)week of zondagochtend. De trainers/afgevaardigden van je ploegen laten je dat tijdig weten.
  • Hygiëne is zeer belangrijk en hiervoor zijn er volgende nieuwigheden.
       Bij de verschillende zones vind je de gebruikelijke handgels.
       De kleedkamers zijn terug in gebruik, maar worden verplicht slechts gebruikt door 1 team en voor een volgend gebruik moeten ze schoongemaakt worden. Voor de allerkleinsten vragen we om ze “kant en klaar” af te leveren, zodat er geen of zo weinig mogelijk ouders/begeleiders mee moeten naar de kleedkamers.
       Om de druk/wachtrijen op de toiletten te verminderen is er een tijdelijke toiletwagen geplaatst, net buiten de omheining ter hoogte van de vaste toiletten.
       Mondmaskerplicht geldt ook op de voetbalterreinen, conform de wetgeving.
  • Wat betreft de trainingen, gaan we verder op de ingeslagen weg. Dat betekent dat coaches vooraf communiceren op welk veld er getraind wordt en dat spelers alleen naar de training komen of afgezet worden op de parking, slechts kort voor de start van de training. De trainers ontsmetten bal en handen en uiteraard zorgt iedereen zelf voor persoonlijke drank. Belangrijk: het blijft verboden om toeschouwers bij de trainingen te hebben.
  • De loge zal ook dit seizoen in gebruik blijven tijdens wedstrijden van de Eerste Ploeg, onder beheer van VDP Catering, maar ook zij zullen de nodige maatregelen nemen (oa. beperking capaciteit) in functie van de geldende regels.
  • Om alles in goede banen te leiden, zal je op de belangrijke punten mensen zien die de organisatie in het oog houden. Respecteer die mensen en volg hun richtlijnen aub

  Om af te sluiten, wellicht het allerbelangrijkste...jullie allemaal. We doen al het bovenstaande als club om jullie gezondheid te garanderen en toch de favoriete sport/ontspanning van jezelf of je kind weer mogelijk te maken. Al de gemaakte plannen op papier en in de praktijk kunnen enkel en alleen werken als iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt en doet wat moet. Spreek er ook elkaar op aan als je dit niet ziet gebeuren !

  Het zal duidelijk zijn dat dit heel veel extra inspanningen vraagt en dat we extra vijwilligers nodig gaan hebben om de verschillende taken op te nemen. Je zal dan ook door je ploegbegeleiders actief gevraagd worden om deel te nemen, zowel ouders als de oudere spelers (vanaf U17). Dat is een extra belasting en we begrijpen dat dit niet altijd makkelijk is, maar in deze omstandigheden is het de enige keuze om te kunnen blijven voetballen !

  Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan kan je die altijd richten aan ons Team Corona via corona@ogvorselaar.be.

  Bedankt iedereen, maak er een mooi seizoen van...met respect voor de Corona-regels.


  Het Bestuur van OG Vorselaar & Team Corona